Join now to Kidblo!

Welcome to Kidblo community! Join the Kidblo.com community! Join is free and will stay! Keep track of the development of your babies and children in the Kidblo diary! Advertise Excess Outfit on Your Kids' Clothes or Buy Cheaper! Be a part of the parent community!
Registrar
Recordarme
Olvidé mi usuario  Olvidé la contraseña Reenviar enlace activación

Sign in with LinkedIn

A hozzátáplálás megkezdése előtt érdemes beszereznünk néhány praktikus eszközt, melyek megkönnyítik a bébiételek elkészítését, tárolását. Ezek egy részével már valószínűleg eleve rendelkezik a konyhánk, a többi pedig a későbbiekben is jól jöhet még. Íme egy lista a teljesség igénye nélkül.


Üveg almareszelő: Általában almával kezdik a hozzátáplálást, amihez egy külön reszelő nem árt. Az üveg almareszelőt azért ajánlják, mert úgy őrzi meg leginkább a vitamintartalmát az alma; ugyanakkor sajnos más gyümölcsök reszeléséhez már nem igazán alkalmas.

Fazekak, lábasok, serpenyők: A hozzátáplálás első 1-2 hónapjában érdemes külön lábasokban főzni a zöldségeket. Kerüljük az alumíniumot és azokat a zománcos lábasokat, melyekről a zománc helyenként lepattogzott. A legjobb a jó minőségű acél fazekak, lábasok.Botmixer, turmixgép: Főtt zöldségek, húsok pépesítéséhez elengedhetetlen. Ajánlott magasabb teljesítményűt választani (650 W-os), hogy bírja a strapát. Érdemes aprítóst mixert venni a későbbiekhez. A turmixgép tisztítása macerásabb, mint a botmixeré, ugyanakkor a botmixerrel kis mennyiségű ételt is lehet készíteni.

Aprítógép: Nem minden zöldséget, gyümölcsöt lehet botmixerrel pépesíteni, továbbá jól jön magvak őrléséhez, a hagymák könnymentes aprításáról nem is beszélve.

Hámozókés, hámozó: Érdemes rozsdamentes acélból készült kést választani, illetve a legjobból akár többet is vásárolni, mert fogyóeszköz.

Vágódeszka

Krumplinyomó, fokhagymanyomó: Ha nincs botmixer, akkor krumplinyomóval törhetjük meg a puhára főtt zöldségeket. Kezdetben a fokhagymanyomó is elég, mivel a pici csak néhány kávéskanálnyi ételt eszik meg. Jól jön héjas dolgok átnyomásához is pl szőlőhöz.

Jégkockatartó: Kis mennyiségek fagyasztásához ajánlott pl. megfőzött pürésített csirkemellhez.

Gyümölcscentrifuga: Gyümölcslevek készítéséhez. Előnye, hogy gyorsan lehet egészséges vitamindús gyümölcsleveket készíteni vele. Hátránya, hogy egy jó gép több tízezer forintba is kerül, sok helyet foglal, nehéz tárolni és tisztítani. Használata sok gyümölcslé készítésekor éri meg

Citrusprés: Ha csak kevés citromlére, narancslére van szükség, akkor ennek facsarásához tökéletesen megfelel ez is.

Spatula, szita: Passzírozáshoz, főleg szálas zöldségekhez (pl. zöldbab, spárga).

Jól záródó műanyag edények az ételek tárolásához, fagyasztásához: Kezdetben a baba kis mennyiséget eszik, így nem éri meg minden nap pepecselni neki. A műanyag edények később jól jönnek a játszótérre, sétákhoz gyümölcsöknek, tízórainak, uzsonnának.

Műanyag kancsók:  A legtöbb botmixerhez eleve adnak mércés edényt a turmixoláshoz.

Műanyag bébi tányérok:  Praktikus ha tartozik hozzá fedél is, ami megkönnyíti a hűtőben tárolást. Vannak csúszásgátlós típusok is, hogy a baba ne tudja ledobni. Megjegyzem az én kislányomnak azt is sikerült felszednie. 

Műanyag kanalak, kis villák:  Eleinte a kicsi fejűek a legjobbak, mert kicsi a baba szája és a hami is, amit eszik. Lehet kapni olyan változatot is, ami hő érzékelős. Utána jöhetnek az öblösebb illetve a szélesebb kanalak. Előbbiről a főzelék nem folyik le, utóbbiról a darabos ételek nem potyognak el. Végül előkerülhet a tompított hegyű, műanyag kis villa.

Partedli:  Ehhez érdemes már időben szoktatni a gyerkőcöt, mert később nehezebb rávenni, hogy hagyja a nyaka köré tenni. Amikor már nyúlkál is, akkor persze ugyanúgy maszatos lesz mindenhol. Érdemes patentos vagy tépőzáras előkét venni a kevesebb macera miatt. Mindenképp legyen mosható és több darab legyen otthon, mert 2-3 mindig a mosásban lesz úgy is. 

+1 nyitó:  Nagyon jól jön az üveges bébi italok, bébi ételek kinyitásához.


Anyatej tárolása:    

Praktikus, ha a patikában beszerezhető, külön erre a célra gyártott pohárkákban vagy zacskókban tároljuk a lefagyasztott anyatejet, a jégkockatartó vagy egyéb házi megoldás ebben az esetben sajnos nem felel meg…

A sterilizáláshoz szükséges eszközökről

Kényelmes megoldás, ha van otthon sterilizáló készülékünk, ha nincs, akkor a következőképp fertőtleníthetjük biztonságosan a szükséges eszközöket:

Válasszunk ki egy jó állapotban lévő - ép zománcozású, jól zárható – nagyobb méretű edényt, amit eztán kizárólag erre a célra használunk majd. Kössük bele egy - szintén csak a kifőzéshez rendszeresített – tiszta, vasalt textilpelenkába a sterilizálandó eszközöket, tegyük a csomagot az edénybe, majd engedjünk rá vizet úgy, hogy minden "alkatrész" elmerüljön.       Forrás után (felbugyogás) minimum 30 percen át hagyjuk a tűzön az edényt, a fedőt csak akkor tegyük rá, amikor már forrásban van a víz! Ha kész, a kifőzött holmit egy szintén erre a célra kijelölt tiszta, vasalt textilpelenkára pakoljuk ki lehűlni. (A mellszívónak lehet olyan darabja, amelyet nem szabad kifőzni, ezek fertőtlenítéséhez Neomagnol oldatot használjunk.)

 

Join now to Kidblo!

Welcome to Kidblo community! Join the Kidblo.com community! Join is free and will stay! Keep track of the development of your babies and children in the Kidblo diary! Advertise Excess Outfit on Your Kids' Clothes or Buy Cheaper! Be a part of the parent community!
Registrar
Recordarme
Olvidé mi usuario  Olvidé la contraseña Reenviar enlace activación

Sign in with LinkedIn

Knowledge

 
Kidblo Diary

Kidblo Diary

Lead the development of your baby and child in Kidblo's Baby Diary
Ads

Ads

Sell your child's outfit or buy cheaper from another parent
Baby music

Baby music

Is your baby having trouble falling asleep? At baby music, you will find more white noise alongside children's songs.
Help

Help

Have a question about parenting? Look for the Question and answer section and we'll help you!
Membership

Membership

Join our community as our Club Members and receive a discount from our partners.
Games

Games

Take part in Kidblo games and pocket your extra credits!
Tutorial videos

Tutorial videos

Need help with baby care? Check out the Tutorial Videos section for help!
Donate

Donate

We donate to the Child Rescue Service from the annual Kidblo Club membership fee! Become our club member and donate them too!
Knowledge

Knowledge

In the Kidblo Knowledge Base you will find information on parenting, narrowed by keywords
 

Categoría de anuncios

Forum

Ninguna discusión creada todavía
 

Ads

Partners

  • Trevinfo.com
  • Fopark
  • Joomla Event Gallery
  • Automotorcenter
  • Karikuszphoto
  • Kutyafesztival
  • Karikuszdesign
  • Mamaverzum
  • Karacsonyikuponok
  • Holszolizz